יום ראשון, 9 במאי 2010

עיצוב לטוסטר

קיבלנו תרגיל לעצב טוסטר (מצנם). כוונת המרצה היא שהפעם נקיים את כל התהליך המפורט של העיצוב, קרי מחקר מקדים, השראה עיצובית, בניית דגמים והצגת רעיונות, ודיגום.
כך נראו הרעיונות הראשונים שלי:

בהשראת צמח טורף. פחות טוב כי הקונספט לא קשור דווקא לטוסט


בהשראת פצצת זמן, נכשל מאותה סיבה וכי הביצוע יותר מדי גימיקי.


צורה חדשה לטוסט- טוסט פיתה שעובר בצורה ספירלית בין גופי החימום ומוטל כלפי מטה. נרשמו תגובות חיוביות לחידוש שבעניין, זו היתה הצעה מענינת.

לאחר מכן פיתחנו את הרעיון המוצלח ביותר והבאנו מספר דגמים ראשוניים של התפתחות, המכוונים לכמה קונספטים כלליים

פיתוח של רעיון הספירלה. גיליתי שמתעוררת בעיה טכנית, והיו הערות שאם אין ערך מוסף שווה מספיק, ההשקעה יוצאת שאינה שווה את התוצאה. בשלב הבא הבנתי שמסובך לייצר מנגנום כגון תהליך המשכי או משהו דומה שיצדיק את הסרבול.


רעיון חדש לטוסט הפיתה- בהשראת תהליך המשכי ותנור פיצות. לסקיצה זו היו התגובות הכי טובות, בשל הפשטות שבעניין וההפשטה של התהליך של הפעלת הטוסטר.


רעיון שהיה לי בהשראת אבן ריחיים- טוסטר ירוק ללא חשמל. טענו שאין הרבה עיצוב, ושחוץ מהגימיק (שעדיין באויר מבחינה טכנולוגית) אין הרבה בשר.

שבוע לאחר מכן היינו צריכים להביא שיפור של הקונספט שנבחר, תוך מתן מספר כיוונים אפשריים להתפתחות

סקיצה זו שבתמונה ובתמונה הבאה נטען שהורדתי את כל העניין שבהכנת הטוסט, ופשוט זה טוסטר-אובן עגול. לא מספיק מעניין.



התוצאה שנראה היתה בעלת הכי הרבה פוטנציאל, היתה טוסטר פשוט ומופשט (בסגנון IPOD), שאופן הכנסת והוצאת הטוסט מענינת.
לשלב הבא אנו צריכים להביא הגשה מוכנה, מלווה ברינדורים ומודל עיצובי ראשוני, של ההצעה שלנו לעיצוב.
אני חושב לעבד את הצורה ולהציע ממשקי פעולה.

פוסט המשך התהליך

אין תגובות: